از آنجایی که ویدیو های تد به زبان غیر فارسی هستند، روش آسان ترجمه به صورت زیرنویس و دوبله ویدیو های تد را در این مقاله به شما بگوییم.
پس بیایید با هم همه چیز را درباره ی TED بفهمیم.
تعریف اولیه: تدتاک(TED talk)چیست؟
چرا اسم تد؟
کلمه ی Ted در اصل مخفف سه کلمه ی: technology, entertainment و design است. هدف اولیه ی سازمان تد هم بر همین اساس بود. یعنی برگزاری سخنرانی هایی که بر محور تکنولوژی، سرگرمی و طراحی میچرخند.
اما بعد ها این مجموعه گسترش پیدا کرد و تصمیم گرفت دست به تولید همایش هایی با موضوعات علمی، هنری، ادبی، دانشگاهی و … نیز بزند.(جلوتر درباره ی موضوعات کامل صحبت میکنیم.)
هدف این مجموعه همایش ها چه بود؟
ایجاد و گسترش ایده در ذهن بینندگان. به همین منظور هم کریس اندرسون شعار“ایده ها ارزش گسترش دارند!(ideas worth spreading)”را برای این برنامه انتخاب کرد.
تدتاک درباره ی چه موضوعاتی صحبت کرده است؟
همانطور که گفتیم تدتاک دست به گسترش کار خود زد و به غیر از موضوعات مربوط به تکنولوژی و سرگرمی، وارد حوزه های دیگر هم شد.
این توسعه ی موضوع تا حدی پیش رفت که اگر در سایت تد تاک وارد قسمت موضوعات(topic)بشوید، با بیش از 350 موضوع مختلف مواجه میشوید!
تعدادی از این موضوعات: جوان، آب، کار، واکسن، نوشتن، خشونت، ویروس، فضا، تکنولوژِی، اعتماد، علم، خواب، تئاتر، رودخانه، ارتباطات، سلامت عمومی، LGBT، کتابخانه، موزه، ماه، طبیعت، ناسا، حافظه، نظامی، فیلم، مصر، اطلاعات، هنر، حیوانات، اسلام، جنسیت، تاریخ، انسانیت و … هستند.
همانطور که دیدید تدتاک طیف وسیعی از اطلاعات را به اشتراک گذاشته و در زمینه های مختلف حضور پیدا کرده است.
تاریخچه تد(TED)
اولین کسی که ایده ی سخنرانی های تد را پرده برداری کرد، ریچارد ساول وورمن(Richard Saul Wurman)، معمار و طراح گرافیک امریکایی بود.
او در 23 فوریه ی 1984 اولین سخنرانی تد را به کمک هری مکس(Harry Marks)در سالن کوچکی در کالیفرنیا برگزار کرد.
این سخنرانی در عین اینکه موضوعی بسیاری جذاب داشت اما مورد توجه قرار نگرفت و با ضرر مواجه شد.
این شکست باعث توقفی در ایده ی تد شد اما بعد از 6 سال TED دوباره آماده ی ارائه بود. دومین همایش تد به خوبی پیش رفت و توانست موفقیت کسب کند. از سال 1990 تا 2000 تغییراتی در تد ایجاد شد و در نتیجه از حوزه ی تکنولوژی خارج شد و هنرمندان و استادان دانشگاه و … راه خود را به تد پیدا کردند.
این ترقی توجه کارآفرین موفق، کریس اندرسون را جلب کرد. او در سال 2000 درباره ی تد با ریچارد وورمن مذاکره و در نهایت در سال 2001 ان را تصاحب کرد.
سال 2001 تا 2006 اندرسون سه زیر مجموعه ی جدید به TED اضافه کرد:
• تد گلوبال(TED global)
• جایزه ی تد(TED prize)
• تد تاک(TED talk و یا مجموعه پادکست و فایل های ویدیویی که به عنوان محتوای آنلاین در دسترس قرار میگرفتند)
6 سخنرانی اول تد در ژوئن سال 2006 به صورت انلاین پست شد و تا سپتامبر همان سال نزدیک به یک میلیون بازدید دریافت کرد.
راه اندازی مجدد سایت تدتاک
سال 2007 به دلیل کسب موفقیت های قابل توجه، سایت جدید TED راه اندازی شد(جلوتر ان را توضیح خواهیم داد)
پایه گذاری TED active
در سال 2008 ایده ی تد اکتیو(TED active)رونمایی شد که در اصل برنامه ای بود برای پخش همزمان سخرانی های تد و دیدن ان به صورت به صورت زنده!
هدف این پروژه این بود که افراد بیشتری بتوانند با پرداخت هزینه ی کمتر در کنفرانس اصلی تد به صورت مجازی شرکت کنند.
TED fellows
سال 2009 تد تصمیم به کاری جدید گرفت. این سازمان گروه TED fellows را راه انداخت تا مبتکران را در سراسر جهان پیدا کرده و ان ها را به طور رایگان به کنفرانس تد دعوت کند.
در همین سال پروژه ی تدکس(TEDx)و ترجمه ی تد که جلوتر به توضیح کامل ان ها میپردازیم هم، آغاز شد.
از اینترنت تا رادیو: TED radio hour
سازمان تد دست به کار جدیدی زد و سال 2012 تصمیم گرفت تا با ایجاد TED radio مخاطبان خود را افزایش دهد. در این کانال رادیویی داستان ها و ایده های ted talk به طور رایگان در دسترس رادیو دوستان قرار داده میشد.
ورود به حیطه ی آموزش: تد اد(TED Ed)
میتوان تد اد را به عنوان متفاوت ترین زیرمجموعه ی سازمان TED نام برد. این پلتفرم با همان هدف مشترک ایده ها ارزش گسترش دارند جلو میرود با این تفاوت که ادعا میکند: درس ها ارزش گسترش و به اشتراک گذاری دارند!(lessons worth sharing)
این پلتفرم برای معلمان و دانش آموزان تهیه شده و صورتی نوین از ارائه ی خدمات آموزشی را به وجود آورده است.
سایت تدتاک چطور راه اندازی شد؟
تا قبل از سال 2005 همچنان روند برگزاری همایش ها به صورت حضوری ادامه داشت. در این سال، جون کوهن برای مدیریت رسانه توسط کریس اندرسون استخدام شد.
اولین ایده ی او پخش تلویزیونی تدتاک بود؛ که رد شد. در سال 2006 تصمیم گرفت به جای تلویزیون گزیده ای از رویداد ها که محبوب تر بودند، تحت عنوان یک ویدیو منتشر کند.
برخلاف تصور این ویدیو ها به بازدید مناسبی نرسید. کوهن نا امید نشد و سال بعد 44 ویدیو دیگر نیز منتشر کرد و این ویدیو ها، بیش از 3 میلیون بازدید کسب کردند!
این اتفاق باعث شد تا سازمان TED تصمیم بگیرد روی این فرایند سرمایه گذاری کند. پس همه چیز را با برنامه ریزی مجدد برای سایت ted talk شروع کردند.
سال 2007 سایت جدید تد(TED)راه اندازی شد!
جلوتر به شما خواهیم گفت که چگونه ویدیو ها و سخنرانی های سایت تد تاک را با استفاده از روش های مختلف و استفاده از نرم افزار های ترجمه مثل ویدابیا به راحتی به زبان فارسی مشاهده کنید.
افتخارات سایت تدتاک
این سایت برنده ی جایزه های مختلفی از قبیل:
- جایزه ی وبی(webby awards جایزه ی برتری در اینترنت است که هر ساله توسط آکادمی بین المللی هنر های دیجیتال و علوم، اهدا میشود )
- جایزه ی Communication Arts Interactive برای بهترین طراحی اطلاعات
- جایزه ی web visionary برای بهترین دستاورد فنی
- جایزه ی OMMA که در حوزه ی رسانه ی آنلاین است
- جایزه ی پی بادی(peabody awards)که سالانه به دلیل دستاورد و خدمات عمومی شایسته اهدا میشود و تمرکزش بیشتر بر روی کیفیت برنامه است تا محبوبیت ان
روند برگزاری سخنرانی های تدتاک به چه صورت است؟
کنفرانس اصلی TED هر ساله در سالن اصلی شهر ونکوور(یکی از شهر های ایالت بریتیش کلمبیا در کانادا)برگزار میشود. اگر بخواهید در این فرایند سالانه شرکت کنید باید درخواست داده و منتظر قبول شدن ان از طرف سازمان تد(TED)شوید.
در صورت پذیرفته شدن درخواست شما باید هزینه ی شرکت در این سخنرانی بپردازید. رویداد های تد 5 روزه بوده و با قیمت حداقل 8500 دلار امریکا برگزار میشوند.
آیا تدتاک پولی است؟
همانطور که اشاره کردیم؛ برای شرکت در همایش های اصلی خود TED talk باید پول بپردازید و هزینه ی بسیاری زیادی نیز میطلبد. اما ویدیو هایی که در وبسایت اصلی ted talk قرار میگیرند کاملا رایگان هستند.
علاوه بر آن نرم افزار های ted که برای اندروید و ios تعبیه شده اند نیز رایگان هستند. البته متاسفانه تعداد تبلیغات بالای این نرم افزار ها ممکن است کمی ناراحت کننده باشد.
تدکس(TEDx)چیست؟
تدکس(که به صورت تداکس هم نوشته میشود)مجموعه همایش هایی مانند تدتاک هستند که زیر نظر همین مجموعه، با چند تفاوت مهم برگزار میشوند. تدکس رویداد هایی هستند که هر شخص در هر کشور میتواند ان را برگزار کند تنها لازم است مجوز برگزاری ان را از سازمان TED دریافت کرده باشد.
به طور کلی میتوان گفت تداکس نسخه ی محلی تد تاک است. سالانه چند هزار همایش تدکس در کشور های مختلف برگزار میشود. سخنرانی های تدکس، هدف سخنرانی ها تدتاک را دنبال میکنند و در اصل این مزیت را ایجاد میکنند که هر کس بتواند در کشور خودش نیز از قسمتی از رویداد تد به طور فیزیکی لذت ببرد.
اما برگزاری تداکس(TEDx)چند شرط دارد. اولین و مهمترین شرط دریافت مجوز است. هزینه های برگزاری جشن میتواند به صورت استفاده از اسپانسر یا گرفتن مبلغی از شرکت کنندگان تامین شود اما سخنران تداکس حق دریافت پول ندارد و باید این کار را بدون کارمزد انجام دهد. در نهایت سخنرانی حق کپی رایت ندارد و در صورتی که سازمان تد بخواهد ان را ویرایش و منتشر خواهد کرد.
تفاوت تداکس و تدتاک چیست؟
به طور کلی تفاوت های زیادی بین تدکس و تد تاک نیست اما میتوان چند مورد نام برد.
- تدکس میتواند در هر کشور و شهری برگزار شود اما تدتاک معمولا یک سالن مشخص برای برگزاری انتخاب میکند که در حال حاضر سالن اصلی ونکوور است.
- تد تاک یک رویداد سالانه است و تنها یک بار اتفاق میفتد اما تدکس ممکن است از یک بار تا چند هزار بار در سال برگزار شود.
- تدتاک به صورت یک رویداد 5 روزه ی زنده برگزار میشود اما تدکس ها یک روزه یا کمتر هستند.
- سخنران های تد تاک عمدتا افرادی سرشناس هستند که توسط خود سازمان تد از ان ها دعوت میشود اما کسانی که سخنرانی تدکس را بر عهده میگیرند معمولا افرادی محلی هستند که از TED درخواست مجوز میکنند.
- از همه مهمتر هزینه ی پرداختی است. همانطور که گفتیم هزینه ی حضور در کنفرانس اصلی TED talk به طور حداقل 8500 دلار آمریکاست. اما همایش های تداکس از هزینه ها بسیار کمتری برخوردار هستند که با پول خود کشور پرداخت و سنجیده میشود. حتی ممکن است در صورت بودن اسپانسر مجانی برگزار شوند.
کدام موضوع محبوبیت بیشتری در تدتاک دارد؟
همانطور که دیدید از موضوعات بسیار متنوعی در تدتاک و تدکس حرف به میان می آید و تقریبا چیزی نیست که از قلم جا بیفتد.
اما با توجه به آمار گرفته شده، ویدیو های مربوط به انجمن های علمی و فرهنگستان های ادبی بیشتر از میانگین بازدید آنلاین داشته اند. و برخلاف آن، هنر، صنعت و طراحی تعداد از بازدیدی کمتر از میانگین برخوردار شده اند.
تدتاک با چه زبان هایی در دسترس است؟
قبل از سال 2009 سخنرانی های تد همانطور که به زبان انگلیسی برگزار میشد، به همان زبان هم منتشر میشد. بالاخره در ماه مه سال 2009 تد پروژه ای را آغاز کرد به این منظور که عده ی بسیار زیادی از جمعیت مردم که انگلیسی زبان نیستند نیز بتوانند از محتوا های TED استفاده کنند.
در این پروژه مردم میتوانستد ویدیو های TED و TEDx را با زیرنویس ببینند. این پروژه همچنان ادامه دارد. افرادی به نام ted translators در این سازمان کار میکنند که این کار را به عهده دارند.
با توجه به آمار سایت TED talk:
188,313 محتوای ترجمه شده
40,179 مترجم
115 زبان
این آمار مربوط به سال 2021 است و ممکن است تغییر کند.
آیا میتوان به عنوان مترجم برای ted talk کار کرد؟
جواب این سوال مثبت است. در اصل هر شخصی میتواند اینکار را انجام دهد فقط کافی است به زبان دوم، تسلط کافی داشته باشد.
برای اینکه بتوانید یک مترجم در TED بشوید فقط لازم است مراحل زیر را دنبال کنید.
وارد سایت ان شده و در قسمت participate گزینه ی translate را انتخاب کنید.
در ادامه با استفاده از ایمیل معتبر(از شما خواسته میشود؛ ایمیل خود را تایید کنید)یا دو روش دیگر میتوانید فرم درخواست کار را دریافت کنید. این فرم، اطلاعات اولیه بسیار ساده ای مانند زیر از شما میخواهد:
- زبان مبدا و مقصد ترجمه
- هدفتان از انجام ترجمه برای تد
- خلاصه ای از تجربه تان از زبانی که میخواهید به ترجمه آن بپردازید
- آشنایی شما با ترجمه ی TED چطور بوده
بعد از پر کردن این اطلاعات، لازم است یک تست 10 سواله بدهید تا سطح زبان انتخابی شما سنجیده شود. در این جا کار تمام است و فقط لازم است منتظر جواب درخواستتان بمانید!
ولی قبل از تمام این ها لازم است بدانید که TED در ازای انجام کار ترجمه به شما هزینه ای پرداخت نمیکند!
این شرکت بر اساس اعتبار پیش میرود یعنی صفحه ای شخصی برای شما باز میکند و اعتبار ترجمه ی شما را در ان نشان میدهد. علاوه بر ان اسم شما در هر جایی که ترجمه کرده باشید ثبت خواهد شد. پس اگر به دنبال کسب درامد هستید، تد نمیتواند به شما کمک کند اما اگر به دنبال اعتبار و بهتر کردن رزومه ی خود هستید، صد در صد!
نرم افزار های تد برای اندروید و IOS
بعد از معروف شدن سایت تد و مقدار استقبالی که متوجه ان شد، تصمیم بر این شد که نرم افزار هایی برای سیستم عامل اندروید و ios نیز تعبیه بشود.
به همین دلیل در سال 2015 این پیشنهاد ارائه شد و مدتی بعد اپلیکیشن های تد در دسترس مردم قرار گرفت. این اپلیکیشن ها با نام TED به راحتی میتوانند مورد استفاده قرار بگیرند.
بعد از ثبت نام در این نرم افزار، قابلیت هایی مثل قسمت مورد علاقه ها، لیست مخصوص، تاریخچه ی جستجو و ویدیو های دانلود شده در اختیار شما قرار میگیرد.
سخنران های معروف TED talk
با توجه به تعداد همایش ها و رویداد هایی که در طی این سال های از طرف سازمان تد برگزار شده میتوان حدس زد که افراد معروف زیادی به عنوان سخنران در این همایشات حضور پیدا کرده اند.
لیست این افراد شامل کارآفرینان، سیاستمداران، استادان دانشگاه، هنرمندان و … میشود. البته که تعداد زیادی از این همایش ها توسط افراد غیر سرشناس برگزار شده به خصوص در برنامه های تداکس(TEDx)که در کل هدف اینچنینی دارد.
در اینجا تعدادی از این افراد معروف را نام بردیم:
- بیل کلینتون(رییس جمهور سابق ایالات متحده)
- جین موریس گودال(دانشمندی انگلیسی که درباره ی رفتار شناسی حیوانات و جامعه شناسی تحقیق میکند)،
- ال گور(آلبرت آرنولد گور جونیور فعال محیط زیست و سیاست مدار امریکایی همچنین معاون رییس جمهور ایالات متحده ی امریکا پیشین)
- گوردون جیمز براون(52 امین نخست وزیر بریتانیا)
- بیلی گراهام(مشاور روحانی چند رییس جمهور امریکا)
- کلینتون ریچارد داوکینز(رفتارشناس و زیستشناس فرگشتی اهل بریتانیا و استاد دانشگاه آکسفورد)
- بیل گیتس(یکی از بنیانگذاران شرکت مایکروسافت)
و بسیاری از افراد معروف دیگر که در این لیست کوتاه و مختصر جا نگرفته اند.
شش تا از معروف ترین سخنرانی های TED talk
اگر به دنبال آشنا شدن با تدتاک هستید شاید بهتر باشد از چند تا از بهترین سخنرانی های ان کار را آغاز کنید. این سخنرانی ها در قسمت MOST viewed اپلیکیشن TED قرار گرفته اند و پربازدیدترین سخنرانی های تد تاک هستند.
- رتبه ی اول متعلق به کن رابینسون است با سخنرانی: آیا مدارس خلاقیت را میکشند؟(ِDo schools kill creativity). این سخنرانی با بیش از 72 میلیون بازدید، پربیننده ترین ویدیوی وبسایت تدتاک میباشد. همانطور که از اسم ان پیداست به طور خلاصه درباره ی حرکت بزرگی در سیستم اموزشی صحبت میکند که ان را به یک مکان پرورش دهنده تغییر بدهد.
- رتبه ی دوم با 63 میلیون بازدید مربوط به سخنرانی امی کادی با عنوان: زبان بدن شما هویت شما را شکل میدهد(your body language may shape who you are)است.
- سومین سخنرانی پر بازدید”درون ذهن فردی که استاد از زیرکار در رفتن است(inside the mind of a master procrastinator)”با تعداد 58 میلیون بازدید است. این سخنرانی جذاب توسط تیم اوربان انجام شده است.
رتبه ی چهارم، پنجم و ششم به ترتیب متعلق به سخنرانی های:
- چگونه رهبران بزرگ الهام بخش میشوند(how great leaders inspire action)-نزدیک به 57 میلیون بازدید
- قدرت آسیب پذیری(the power of vulnerability)بیش از 55 میلیون بازدید
- چگونه صحبت کنیم که دیگران گوش کنند(How to speak so that people want to listen)بیش از 48 میلیون بازدید
دانلود سخنرانی های تد چطور صورت میگیرد؟
برای دانلود کردن سخنرانی های تد لازم نیست کار خاصی انجام دهید. تدتاک محدودیت هایی مانند یوتیوب و اینستاگرام برای دانلود ندارد. شما به راحتی میتوانید با استفاده از سایت تدتاک و یا اپلیکیشن های مخصوص تدتاک برای اندروید و ios، ویدیو ها را دانلود کنید.
تنها کاری که برای دانلود سخنرانی های تد باید انجام دهید این است که در زیر ویدیو بر روی ایکون دانلود فشار داده و کیفیت موردنظرتان را انتخاب کنید.
تداکس ایرانی
تد تاک با بنیان گذاری و آغاز رویداد های تدکس توانست در بسیاری از کشور های دنیا نفوذ کند و یک شبکه ی جهانی از سخنرانی ها و گسترش ایده ها را تشکیل بدهد. ایران نیز از این قاعده جدا نبود و یکی از کشور هایی بود که توانست تدکس را برگزار کند.
افراد زیادی در ایران موفق به کسب مجوز رسمی از سازمان تد(ted)شدند در نتیجه این تدکس ها در شهر های مختلفی از ایران برگزار شد.
از جمله شهر هایی که میتوان نام برد تهران، مشهد، قزوین، زنجان، کیش، اراک، اصفهان، شیراز، ساری و … هستند.
در کناری برگزاری این تدکس های مجزا در شهر های مختلف ایران، مجموعه ای به نام تدکس تهران پایه ریزی شد که به طور اختصاصی به برگزاری رویداد های تداکس به صورت منسجم و سازمانی میپردازد.
تداکس تهران(TEDxTehran)
تدکس تهران مجموعه ای از رویداد ها و همایش هاست که به طور مستقل از تد و دیگر تدکس ها برگزار میشود. تا الان بیش از 100 سخنران در این رویداد ها سخنرانی کرده اند و ویدیو های ان های در وبسایت اصلی TED پخش شده است.
بنیانگذاری این رویداد در سال 1391 صورت گرفت. در اصل تدکس تهران به عنوان اولین تدکس در ایران برای اولین بار در بهمن سال 1391 با موضوع“تهران مسیر”برگزار شد.
تاریخچه تدکس تهران
اولین فردی که توانست برای برگزار TEDx در ایران مجوز بگیرد، جورجیو اونگانیا بود. او در ابوظبی و دبی هم برنامه ی تدکس را برگزار کرده بود.
بعد از جورجیو اونگانیا، سارا محمدی که از یکی از ایرانیان ساکن امارات بود توانست مجوز برگزاری تدکس تهران را با توجه به قوانین تدکس، دریافت کند.
سارا محمدی توانست با کمک تیمی از داوطلبان اولین تدکس رسمی ایرانی را برگزار کند اما بعد از ان، در سال 1393 امتیاز برپایی تدکس تهران خود را به دلیل برخی از مشکلات به یکی از داوطلبان به نام رضا غیابی سپرد و خود کناره گیری کرد.
رضا غیابی تا قبل از ان با TED اشنایی داشت و به عنوان مترجم تد نیز فعالیت کرده بود. او همچنین در سال 1393 در کنفرانس اصلی تد در شهر ونکوور شرکت کرد. بعد از این اتفاق او برای دریافت مجوز تد تلاش کرد و موفق به دریافت مجدد ان برای برگزاری تداکس تهران شد.
روند پیشرفت تداکس تهران (تد فارسی)
تدکس تهران توانست به موفقیت و رشد خوبی برسد. در سال 2019 یعنی در تیر 1398، همایش تدکس در سالن همایش های بین المللی برج میلاد با 1850 شرکت کننده برپا شد.
این تدکس، بزرگترین تدکس برگزار شده در خاورمیانه تا آن زمان بود. این استقبال ادامه پیدا کرد و به دلیل تعداد داوطلبان، شرکت در تداکس تهران با پر کردن فرم درخواست صورت گرفت.
به طور مثال در سال 2017 نزدیک به 8000 نفر درخواست شرکت در مراسم را کردند و 1600 نفر ان ها انتخاب شدند. علاوه بر حضور فیزیکی نزدیک به 18000 نفر هم به صورت زنده این همایش را در اینترنت دنبال کردند.
رویداد های تدکس تهران در اینترنت هم بازدید مناسبی داشت و تا سال 2020، این سخنرانی ها توسط 5 میلیون نفر دیده شد.
معروف ترین سخنرانی تد فارسی
تدتاک دکتر علی صاحبی
تقریبا میشود گفت هر جا حرف تدتاک های ایرانی به میان بیاید اسمی از علی صاحبی هم خواهد بود؛ پس شاید بهتر باشد کمی بهتر او را بشناسیم و نظری هم به تدکس معروف او بندازیم. دکتر علی صاحبی در سال 1343 در گرگان متولد شد و در رشته ی روانشناسی بالینی تحصیل کرد. او در سال 1375 در همین رشته از دانشگاه نیو ساوت ولز سیدنی درجه دکتری گرفت و بعد از 2 سال فوق دکتری خود در مورد اختلالات وسواس را از کلینیک مخصوص دانشگاه سیدنی به دست آورد.
او کتاب، سی دی آموزشی و محتواهای متفاوتی را در طی سال ها منتشر کرد و علاوه بر آن به ترجمه ی کتاب“تئوری انتخاب”نیز پرداخت.
موضوع اصلی تدکس معروف او که در کیش برگزار شد بر اساس یادگیری هایش از همین کتاب تئوری انتخاب بود و عنوان آن را با همین مضمون انتخاب کرده بود: اعجاز تئوری انتخاب!
در این تدکس معروف که نزدیک به 18 دقیقه است، دکتر علی صاحبی درباره ی نقطه ی عطف زندگی خودش صحبت میکند و اینکه چگونه دیدن اتفاقی این کتاب در کتابخانه ی سیدنی باعث شده بتواند از یکی از سخت ترین مشکلات زندگی اش بیرون بیاید.
پیشنهاد میکنیم در صورت علاقه داشتن به این سبک موضوع ها، تدتاک علی صاحبی را از دست ندهید.
تدتاک لیلی گلستان
سید لیلی گلستان، متولد 1323، مترجم و نگارخانه دار(نمایشگاه و گالری نقاشی و هنر)ایرانی است. او عضو کانون نویسندگان ایران است و در سال 1393 جایزه ی شوالیه ادب و هنر فرانسه را از سفیر دولت فرانسه دریافت کرد.
سخنرانی تدتاک لیلی گلستان که در تدکس تهران انجام گرفت، به یکی از پر بازدید ترین تدکس های ایرانی تبدیل شد. او در این همایش زندگی کودکی تا بزرگسالی خود را تعریف و از سختی هایی که ان ها را دور زده صحبت میکند.
همچنین این سخنرانی با عنوان”خواستم، شد“بین منتقدان بسیار بحث برانگیز شده و توجه ان ها را جلب کرد در نتیجه نقد های منفی و مثبت بسیاری به ان وارد شد.
سخنرانی تد با زیرنویس فارسی
زبان همیشه سدی برای انتقال راحت اطلاعات بوده و هست اما در حال حاضر با استفاده از روش های متفاوت در هر زمینه ای این سد را به کوتاه ترین حد ممکن میرسانند.
تدکس و تدتاک هم از جمله ی این موارد هستند. همانطور که میدانید تدتاک رسمی که به صورت سالانه برگزار میشود به زبان انگلیسی است و علاوه بر این تدکس های متنوعی نیز هستند که در کشور هایی با زبان های متفاوت برگزار میشوند.
با توجه به اینکه بیشتر افراد به این زبان ها تسلط ندارند راهکار های متفاوتی پیش روی ما هست که تدتاک و تدکس ها را به زبان مادر خودمان نگاه کرده و از کمال لذت را ببریم.
تدکس های ایرانی
اولین دسته از تدکس هایی که به زبان مادر در دسترس ما هستند، همان تدکس بومی خودمان است که توسط سخنران های ایرانی در ایران برگزار میشوند و قاعدتا بدون نیاز به زیرنویس یا دوبله میتوانیم از ان ها استفاده کنیم.
تدتاک با زیرنویس فارسی در وبسایت رسمی تد(TED)
همانطور که اشاره کردیم، پروژه ای در تد به منظور گسترش دسترسی دیگر زبان ها به ویدیو های تدتاک اجرا شد.
در این پروژه افراد به صورت داوطلبانه به ترجمه ی ویدیو های تدتاک پرداختند. ایرانی های بسیاری نیز به عنوان مترجم های تدتاک فعالیت کردند و باعث شدند در حال حاضر تعداد قابل توجهی از ویدیو های تدتاک با زیرنویس فارسی در دسترس ما قرار بگیرند.
استفاده از این خدمت بسیار راحت بوده. فقط لازم است از گزینه ی پایین ویدئوهای وبسایت تدتاک زیرنویس را زده و در صورت وجود زبان فارسی ان را فعال کنید. حالا به راحتی میتوانید تدتاک ها را با زیرنویس فارسی تماشا کنید.
وبسایت های ایرانی در حوزه ی تدتاک و تدکس
از ان جهت که تدکس و تدتاک بسیار شناخته شده اند، برخی از افراد در این حوزه شروع به فعالیت کردند. در نتیجه برخی از وبسایت ها مانند “ایران تداکس” هستند که ویدیو های تدتاک را ترجمه کرده و ان ها را با زیرنویس فارسی منتشر میکنند. و یا این که به جای پخش کردن ویدیو با زیرنویس، متن آنرا تهیه کرده و به صورت فایل پی دی اف در دسترس قرار میدهند.
استفاده از نرم افزار های ترجمه ویدیو برای ایجاد زیرنویس
در نهایت ممکن است ویدیو تدتاک مورد نظر شما در هیچکدام از روش های بالا ترجمه نشده باشد در این صورت چه باید کرد؟
میتوان از نرم افزار های ترجمه صوت و ویدیو، مانند ویدابیا استفاده کرد. در ویدابیا شما میتوانید به راحتی هر کدام از ویدیو هایی که میخواهید را اپلود کرده و فایل زیرنویس ان را به صورت جدا و چسبیده به ویدیو تحویل بگیرید.
فرایند ترجمه میتواند توسط مترجمان اختصاصی یا ترجمه خودکار صورت بگیرد. ترجمه خودکار ویدابیا علاوه بر زبان انگلیسی به 6 زبان دیگر دنیا نیز مسلط بوده و با دقت 65 درصد کار ترجمه و تولید زیرنویس را برای شما انجام میدهد.
مزیت استفاده از ترجمه ی خودکار در کاهش هزینه است. با توجه به اینکه تمام کارها توسط نرم افزار انجام شده و نیروی انسانی در ان دخیل نیست هزینه ی ان بسیار کاهش پیدا کرده و شما با پرداخت مقداری به صرفه میتوانید هر ویدیو تدتاکی که مدنظرتان هست را با زیرنویس فارسی مشاهده کنید.
دیدن سخنرانی های تد تاک و تدکس با دوبله فارسی
در کنار زیرنویس بسیاری از افراد هستند که به دوبله علاقه دارند. از ان جهت که برخی از سخنرانی ها بسیار شناخته شده اند میتوان ان ها را به صورت دوبله ی فارسی هم مشاهده کرد.
به طور معمول فرایند ایجاد دوبله دشوار است در نتیجه تعداد ویدیو هایی که دوبله شده اند زیاد نیست. اما در ویدابیا ما برای اولین بار خدمت دوبله ی مجازی را ارائه کردیم.
دوبله کنندگان حرفه ای ما کار دوبلوری را به صورت مجازی و از راه دور انجام میدهند و قسمت های هماهنگ سازی دیالوگ ها بر روی ویدیو توسط نرم افزار مخصوص ویدابیا انجام میگیرد. در نتیجه هزینه ی انجام اینکار، بسیار کاهش میابد.
شما میتوانید با ارسال ویدیو تدتاک یا تدکس مورد نظرتان به ویدابیا، به راحتی دوبله ی ان را دریافت کرده و لذت ببرید.
در صورتی که تمایل داشته باشید در ویدابیا این امکان برای شما ایجاد میشود که خودتان دوبله ی ویدیو را انجام دهید و تجربه ی جذاب دوبلوری را امتحان کنید.
تدتاک انگیزشی
جالب است بدانید هنگامی که اسم تدتاک و تداکس به میان می اید بسیاری یاد سخنرانی های انگیزشی می افتند. و این کاملا درست است! همانطور که گفتیم TED به دنبال گسترش و پرورش ایده در افراد است و ایجاد ایده در ذهن افراد معمولا نیاز به یک انگیزه ی قوی دارد.
به همین دلیل است که بیشتر سخنران های تد در کنار موضوع اصلی خود، از این اصل نیز استفاده میکنند.
علاوه بر ان سخنرانی های فوق العاده ای هم انجام شده که مضمون اصلی ان ها انگیزه دادن بوده و دسته ی تدتاک انگیزشی را تشکیل میدهند.
به دلیل اینکه این دست تدتاک های انگیزشی طرفدار بسیار دارند قصد داریم در ادامه چند تا از بهترین های ان ها را به شما معرفی کنیم.
بهترین های تدتاک انگیزشی
تدتاک انگیزشی زندگی کردن ورای محدودیت ها(living beyond limits) از امی پوردی
امی پوردی(Amy Purdy) سخنرانی زندگی کردن ورای محدودیت ها را با تعریف کردن قسمتی از زندگی خودش پیش میبرد. این ویدیو بیش از 2 میلیون بازدید در سایت رسمی تد داشته و به 33 زبان مختلف هم ترجمه و زیرنویس گذاری شده است.
امی پوردی، اسنوبرد سوار حرفه ای و هنر پیشه، درباره ی از دست دادن پاهای خودش از زانو و زندگی اش بعد این اتفاق، تعریف میکند.
تدتاک انگیزشی your elusive creative genius از الیزابت گیلبرت
الیزابت گیلبرت یک نویسنده و مقاله نویس است که در این تدتاک 20 میلیون بازدیدی، درباره ی بعد از معروف شدن یکی از کتاب هایش صحبت میکند. او در اصل درباره ی پرورش خلاقیت میگوید و با صداقتی که در بیان احساسات فردی خود دارد با مخاطبان ارتباط برقرار میکند.
تدتاک انگیزشی The puzzle of motivation از دنیل پینک
دنیل اچ پینک، این نویسنده معروف که تعدادی از کتاب هایش از پر فروش ترین های نیویورک شده اند، یکی از سخنرانی های جالب تد را به عهده گرفته است.
در این تد تاک انگیزشی او در مورد”یافته های هیجان انگیز علم درباره ی انگیزه”صحبت میکند و با استفاده از چند ازمایش جالب، تابوی چند کلیشه ای که همیشه در مورد انگیزه در ذهنمان بوده، میشکند.
راهی ساده برای ترک عادتی بد(a simple way to break a bad habit)
در این تدتاک انگیزشی جالب جودسان بروئر به نشان میدهد که چرا همیشه تلاش ما برای انجام دادن کارهایی که میدانیم خوب نیستند به نتیجه نمیرسد؟
و پاسخ این سوال را با ارائه ی مدرک و جواب آزمایشات روانشناسانه ای که بر روی افراد انجام شده، میدهد. دیدن این سخنرانی کوتاه اما کامل میتواند کمک در راستای حذف عاداتی باشد که همیشه تلاش میکنیم به وسیله ی اجبار ان ها را از بین ببریم.
راز خوشحالی برای کار بهتر(The happy secret to better work)
شان اکر(Shawn Achor)نویسنده ی آمریکایی است که تئوری او درباره ی تاثیر شادی بر روی روند موفقیت و کار بسیار معروف شده است.
تدتاک انگیزشی او با 24 میلیون بازدید مورد توجه قرار گرفت. نحوه سخنرانی او که باعث ایجاد جذابیت و صمیمیت بیشتر با مخاطب میشود و شما را تا انتهای سخنرانی نگه میدارد.
نظرات و پیشنهادات شما
سازمان TED دنیای بزرگ و جذابی را برای ما فراهم کرده تا بتوانیم در مورد موضوع های مختلف ایده پردازی کنیم، انگیزه بگیریم و نظراتمان را به اشترک بگذاریم. امیدواریم تا انتهای مقاله با ما همراه بوده و شما هم با این دنیای جدید اشنا شده باشید. منتظر انتقادات و پیشنهادات سازنده ی شما هستیم. اگر به موضوع این مقاله علاقه مند بودید خواندن مقالات ترجمه صوت و پادکست چگونه انجام میشود و یوتیوب فارسی و پلتفرم های فارسی ساز یوتیوب را به شما پیشنهاد میکنیم.